„ Крачка напред“ – тържество за прощаване на дванайсетокласниците с училищното знаме и учителите

На 15 май 2017 година, в двора на СУ „Иван Вазов“,  дванайсетокласниците участваха в ритуал за прощаване с училищното знаме и учителите.

На организираното тържество  с оригинална идея и заглавие на сценария  "Крачка напред", директорът на училището- г-жа Тошева, им пожела ‚‚На добър път в живота‘‘.

„Пътят напред е онзи хоризонт, който пазиш в сърцето си…. крачка напред! Само една! Толкова е нужно днес… крачка напред   и поглед  в небето! Може би утре още една! И още една….“

Силен текст вълнуваше присъстващите родители, учители и ученици.  Вокалната група с р-л г-жа Маруся Пейчева изпълни “Една българска роза“.  Г-н Стефан Коев представи народен танц с деца от началния етап, г-н Йордан Йорданов участва с една прекрасна двойка по спортни танци от клуб по спортни танци „ Яница“ с танго. Те получиха най-много аплодисменти.

Дванайсетокласничката Елена Илиева се обърна към учителите, родителите и по-малките ученици с прочувствени слова, които впечатлиха всички.

Седмокласници поднесоха на бъдещите абитуриенти здравец,  учителите –разноцветни балони с пожелания, а организаторите на тържеството - заснемане  с дрон, което е иновация в областта.

Раздялата със знамето, учителите и приятелите винаги е вълнуващ момент.

https://www.youtube.com/watch?v=fphps2dh_Z4

https://www.youtube.com/watch?v=LVO811Dynf4